Der gik faktisk lang tid, når man ser på det i historiens gang, før selv de mest almindelige mennesker fik mulighed for at isolere deres gulve, for det var ikke noget, som man lige havde mulighed for at gøre, og ellers måtte man gøre det selv, og det blev sjældent særligt effektivt.
Det lå også ret langt nede i ens prioritering som almindelig borger, fordi der var mange andre ting, som der var vigtige, og man havde sjældent overskud eller tid til at overveje at isolere ens gulv.
For hvis man havde tid til sådan noget, så havde man også et niveau at økonomisk overskud og levestandard, der gjorde, at man levede i en anden stand end resten af befolkningen.
Det var mest, hvis man lige fik en god idé, eller man havde noget ekstramateriale liggende, at man kunne gøre det, men som sagt var det ikke altid særligt effektivt, og man måtte bruge andre midler på at holde sig varm og bare håbe, at ens gulv var nok i sig selv.

Alle skulle have isolering med gulvvarme nu om dage

Faktisk havde man allerede gulvvarme i romertiden, men som du nok kan regne ud, så var det begrænset, hvor mange mennesker der havde råd til at benytte den slags eller ligefrem havde adgang til at indføre det selv.
gulv varme er bestemt ingen ny opfindelse, men det tog virkelig sin tid, før vi er nået til at leve i en standard, hvor alle mennesker kan isolere med gulvvarme derhjemme – og der er stadig områder i denne verden, hvor man ikke har råd til den slags.
Dog kan man oftest sige, at hvor de ikke har råd til den slags, der er der som regel alligevel så varmt, at de ikke har brug for det, eller det ligger så langt nede på deres behovsliste, at det virkelig kan vente længe med, at man får det indført.
Men for os i det kolde nord er det virkelig noget, som vi skal have indført hurtigst muligt.

Comments are closed.